Организација спортских догађаја и манифестација

Културно спортски центар Чајетина пружа услуге организовања спортских приредби и манифестација у виду припреме такмичења, обезбеђивања стручног кадра и израде билтена са организованих догађаја.

Морамо се похвалити да, већ неколико последњих година, са доста успеха организујемо Радничке спортске игре нафтно-гасних компанија које су по броју такмичара и броју спортских такмичења убедљиво најзахтевније и најобимније на просторима наше земље. Око 400 учесника из 10 компанија Русије, Румуније, Мађарске, Хрватске и Србије, такмичило се у 17 спортских дисциплина, имајући само речи хвале за организацију  и праћење целокупног догађаја.

Ту су и остале манифестације.

 

СПОРТСКИ ДАНИ ОПШТИНЕ ЧАЈЕТИНА
Надметања се одвијају у другој половини јуна и то у следећим дисциплинама: мали фудбал, баскет, одбојка и тенис. Такмичари се деле у четири старосне категорије и то: пионири, јуниори, сениори и ветерани. Турнири се у случају повољних временских услова организују на отвореним теренима (КСЦ-а) Новог парка у Чајетини, а у противном у спортској дворани КСЦ-а. За ову манифестацију увек обезбеђујемо пехаре и дипломе најбољим екипама и појединцима, који су веома популарни код мађе популације и представљају одличан стимуланс за њихово даље напредовање.


БИЗНИС ЛИГА ОПШТИНЕ ЧАЈЕТИНА
Такмичења у бизнис лиги резервисана су за крај априла и почетак маја. Ова такмичење јесу једна од најатрактивнијих спортско рекреативних манифестација, које се спроводе у оквиру сектора спорта ЈП КСЦ Чајетина. Циљ ових игара јесте промоција здравог живота и такмичарског духа, који су важни не само на спортским борилиштима већ и унутар пословног колектива, као битан услов за одржавање позитивних међуљудских односа и побољшање резултата радног процеса. Одвијају се у женској и мушкој конкуренцији. Женске екипе се такмиче у одбојци, а мушке у следећим дисциплинама: мали фудбал, кошарка и одбојка. Право учешћа имају лица која су запослена или живе на територији општине Чајетина.


НОВОГОДИШЊИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ

Одржава се у другој половини јануара, радним данима и викендом. Екипе се у групама такмиче по систаму сваки са сваким (бод систем), а затим следи елиминациони циклус све до финала. За финално вече предвиђа се и додела награда Спортског Савеза Чајетине заслужним клубовима и појединцима за претходну годину. Наградни фонд турнира, као и накнаде за суђење обезбеђују се највећим делом из буџета а остатак из котизација екипа и донаторства.


ОСТАЛЕ АКТИВНОСТИ
Културно спортски центар помаже организационо, технички, стручно и материјално cледеће спортске манифестације: Сеоски вишебој у Јабланици, спортска такмичења у Гостиљу, Рудинама, Сирогојну, Кривој Реци, Оку и Трипкови.
Ове манифестације јако су важне за сеоско становништво у покушају да се ублажи све веће замирања руралног дела наше заједнице, као и да се очувају неке спортске дисциплине које данас могу да се виде само на сеоским такмичењима и вашарима. 
Организационо и технички помажемо реализацију културно-уметничких и спортко- забавних програма за госте и житеље Златибора и околних села током летње и зимске сезоне, а у сарадњи са Туристичком организацијом Златибор, Спортским савезом општине Чајетина и Општином Чајетина.