Културне манифестације које помажемо

Културно спортски центар помаже организацију манифестација као што су: Прослава српске Нове године код цркве у Јабланици, Сеоски вишебој у Јабланици, Летњи улични ерски кабаре у Чајетини, такмичење певачких група у Рожанству и манифестацију која негује изворно певање (из вика) на нивоу региона.


САЈАМ ДОМАЋЕ РАКИЈЕ „РАКИЈАДА“
Сајам домаће ракије одржава се крајем априла или почетком маја у селу Шљивовица и траје један дан. Ову манифестацију такмичарског карактера која презентује печење ракије на стари начин од пре 100 година прати богат културно - уметнички програм, као и презентација здраве хране и производа старих заната, вредне награде и велики број посетилаца.


ДОЧЕК СРПСКЕ НОВЕ ГОДИНЕ НА ЗЛАТИБОРУ
Дочек српске Нове године на Златибору веома је посећена манифестација, а ми се као организатори трудимо да богатим културно-уметничким програмом окупимо што већи број гостију и учинимо пријатнијим и забавнијим њихов боравак на нашој планини.


САЈАМ СУВОМЕСНАТИХ ПРОИЗВОДА „ПРШУТИЈАДА“
Сајам сувомеснатих производа у Мачкату, већ дуги низ година традиционално се одржавава између Божића и Српске Нове године у трајању од три дана. Ову манифестацију прати богат културно-уметнички програм уз наступе певачких и фолклорних група и дувачких оркестара, окупљајући велики број посетилаца и медујских кућа.
Овакав догађај изузетно је битан, како за презентацију гастрономске традиције и достигнућа овог краја, тако и за његов привредни развој, развој пољопривреде и српског села.Културно спортски центар овај сајам реализује заједно са ТО Златибор и МЗ Мачкат, уз покровитељство Општине Чајетина.


КОНЦЕРТИ
Вишегoдишњи смо организатори, суорганизатори и техничка подршка концерата са Краљевог трга на Златибору у којима учествују највеће звезде наше естраде. Дом културе у Чајетини успешно организује концерте ученика музичких школа, културно-уметничких друштава, певачких група, талентованих појединаца као и концерте локалних инструменталних састава.