Дом културе

КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ
Посебна пажња Дома културе усмерена је на едукативне програмиме за најмлађе, организовањем креативних радионица (школе цртања, сликања и лепог писања). Ове радионице воде стручна лица истакнута у својим областима деловања.
 

ИЗЛОЖБЕ И ПРОМОЦИЈЕ
Сваког месеца у холу дома културе у Чајетини одржавају се изложбе слика, фотографија и цртежа познатих академских сликара, сликара аматера, талентоване деце школског узраста и мајстора фотографије, а  повремено организујемо промоције књига, едукативна предавања и конференције најразличитијег типа.
 

ФИЛМСКЕ ПРОЈЕКЦИЈЕ
У жељи да се изгради нова база гледалаца, као и да се врате они стари поклоници седме уметности на репертоару биоскопа  Дому културе у Чајетини приказиваће се најновија и најпопуларнија филмска остварења.
Филмови се приказују у дигиталном формату, укључујући и повремене 3D пројекције, а када се томе придода добра акустика и квалитетно озвучена сала, гледалац постаје део филмског амбијента.
Програм подразумева и квалитетан филмски садржај за децу и омладину.
 

ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ
Сала Дома културе у Чајетини својим амбијенталним и техничким могућностима погодна је за организацију и извођење квалитетних позоришних представа за децу и одрасле.
Поред сопствене продукције, успешно сарађујемо са Народним позориштем из Ужица и са другим позориштима и појединцима који изводе квалитетне уметничке програме.
Неретко у госте нам долазе и врхунска београдска позоришта са хит представама у којима можемо видети наше најпопуларније глумце.
 

АМАТЕРСКА ПОЗОРИШНА ГРУПА И ДЕЧЈИ ДРАМСКИ СТУДИО БИСТРИЧАК
Окупљањем талентованих појединаца и заљубљеника у театар, Културни центар Чајетина је омогућио оснивање и рад Дечјег драмског студија "Бистричак" 2002. године под руководством глумице ужичког Народног позоришта Биљане Здравковић, као и старије аматерска позоришне групе при Дому културе. За рад ове групе показано је велико интересовање и публике и нових глумаца - аматера. Много је генерација чајетинских основаца прошло кроз овај дечји студио, урађено је мноштво представа према текстовима наших и страних познатих писаца, а Чајетинска публика увек је знала да награди за рад и труд што је показивал пуном салом Дома културе.

Аматерска позоришна група постиже завидне резултате на окружним смотрама, што их додатно мотивише за још бољи и квалитетнији рад.