Историјат

Јавно предузеће „Културно спортски центар Чајетина“ испрва је 1990. године основано као општинска установа под називом Културно спортски центар из Чајетине. Oдлуком СО Чајетина донетом 13. јула 2013. године Културно спортски центар од 1. септембра 2013. године мења статус и постаје Јавно предузеће. Основне делатности нашег предузећа јесу пружање услуга из области културе и спорта становницима општине, гостима, заинтересованим групама и појединцима, као и стручна, техничка, организациона и материјална помоћ другим физичким и правним лицима.
 

cajetina1-600


Културно спортски центар организационо је подељен на: сектор културе, сектор спорта, сектор информисања, службу одржавања и службу рачуноводства. У саставу нашег предузећа налазе се: Дом културе у Чајетини, просторије "ТВ Чајетина", Спортска дворана у Чајетини, објекат „Швајцарија“ са главним и помоћним фудбалским игралиштем, отворени спортски терени за мале спортове у Чајетини и више терена за мале спортове на Златибору.

 

tereni-cajetina1-600
 

Препознатљиви смо и поносни на традиционалне културно-спортско-туристичке манифестације које организујемо: Сабор трубача западне Србије и Смотра народног стваралаштва, Дечји фестивал „Деца међу нарцисима“, ликовна колонија „Трнава“, турнир у малом фудбалу „Златибор“, Бизнис лига и многе друге. Као суорганизатори или техничка и стручна подршка помажемо следеће манифестације и догађаје: Културно лето на Златибору, Ерски кабаре у Чајетини, дочек Нове и Српске нове године на Златибору, а посебно истичемо догађаје као што су: Сеоски вишебој у Јабланици, Пршутијада у Мачкату, Ракијада у Шљивовици, Златиборска песма у Рожанству, разни турнири и спортска такмичења (Гостиље, Рудине, Трипкова, Сирогојно и Јабланица), јер се ова окупљања организују у околним селима и на тај начин желимо да ублажимо све веће замирање руралног дела Србије у нади да ће огроман потенцијал (туристички и привредни) коначно доћи до изражаја и навести локално становништво да остане на селу.
 

cajetina600

Морамо истаћи квалитетну комуникацију и сарадњу са свим културно спортским центрима и општинама у нашој Зeмљи, као и пријатељске односе са врхунским спортским друштвима, клубовима и репрезентацијама код нас и у иностранству (ФК Партизан, ФК Црвена Звезда, КК Црвена Звезда, КК Партизан, ФК и КК Зета, КК Панатинаикос, репрезентације Црне Горе и Македоније и многи други), позориштима, дистрибутерским кућама и уметницима.
 

cajetinasagrbom