Радови на резервоару Врањевина у завршној фази (видео)

водовод

ЈКП „Водовод Златибор“ Чајетина од почетка године издало је 230 решења за прикључке на водоводну мрежу за стамбене објекте, а тренутно се довршавају и радови на резервоару Врањевина којим ће се становништву Златибора обезбедити још боље и сигурније снабдевање водом.

На Тић пољу се изводе радови на постављању главног цевовода и његовом спајању са резервоаром Врањевина  који ће са резервоаром Караула, по принципу спојених судова, сигурније обезбеђивати Златибор водом у сушним периодима и ванредним ситуацијама.  

"Надамо се да ћемо ове радове завршити током седмице, а у наредним седмицама ће се вршити испитивања резервоара Врањевина на водопропусност и систем рада, и надам се да ћемо до краја лета имати овај резервоар у погону", каже Миломир Туцовић, директор Водовода и додаје: "Могу рећи да је ова сезона боља него претходна. Прошла је била сушнија, док сада имамо и повремене падавине и ниже температуре тако да је снабдевање водом стабилно, а квалитет воде је у границама које су прописане законом. Значи, вода је квалитетна, слободно је можете користити, и уживајте."

Што се тиче радова у сеоским месним заједницама, у току је постављање и спајање цевовода Даутовац са краком ка Кривој Реци. Од Белих земаља је преспојен део овог цевовода за кориснике који се налазе на територији града Ужица. Ради се резервоар Смиљанско брдо у Љубишу, а резервоар Јанковићи у Рожанству је већ тестиран и биће стављен у употребу наредних дана.“ Водовод“ у Чајетини и Златибору изводи радове и на постављању кишне и фекалне канализације у улицама које се реконструишу и асфалтирају.

"Урађена је кишна и фекална канализација у улици Брегови на Златибору, у Крфској и у Ерској улици је урађена кишна канализација,  а за ову годину је планирано још да се у Дринској улици постави кишна и фекална канализација".

Поред редовних активности, у време грађевинске сезоне дешавају се и оне ванредне, непредвиђене. Тако се, услед извођења грађевинских радова и прекопа траса,  дешава да се оштете водоводне и канализационе цеви па екипе овог јавног предузећа искусном и брзом реакцијом успевају да умање штете. Тренутно, радници ЈКП „Водовод“ врше измештање главног кишног колектора промера ФИ 1000 на кружном току ка хотелу „Палисад“, због изградње зграде у ужем центру Златибора.

Мирјана Ранковић Луковић