Успех КК "Рујно" Чајетина на "Тара Опен 2023" - Бајина Башта

кк

У суботу, 20. маја, у Спортској дворани у Бајиној Башти одржан је традиционални карате турнир „Тара Опен“. Такмичари карате клуба „Рујно“ освојили су две златне, пет саребрних и три бронзане медаље.

На овом интернационалном турниру је учествовало око 350 такмичара, а за „Рујно“ је наступ имало девет каташа и три борбаша.

У категорији ката засијала је Ђурђа Марић освојивши златну медаљу у класи пионирки ЦБ, сребра су се домогле Аница Радобратовић (кадеткиње апсолутни ниво), Валентина Дуловић (женске наде класа ЕД), Мања Радибратовић (пионирке апсолутни ниво) и Никола Вуловић (полетарци апсолутни ниво), док су бронзане медаље освојили Никола Вуловић (полетарци класа ЕД) и Анђелија Аћимовић (полетарке класа ЕД).

Резултати у борбама су следећи: Ања Милосављевић се окитила златном медаљом (пионирке -40кг), а ово за њу је био контролни турнир пред Балканско првенство које је очекује крајем месеца. Јована Аћимовић је у категорији кадеткиња -47кг освојила сребрну медаљу, док је Николина Тодоровић у следећој тежинској категорији +54кг заузела треће место.

Поред добрих наступа, недостајало је мало спортске среће да се победничког постоља домогну Неда Шкодрић, Хелена Дуловић и Маша Јевтовић.