Познати глумци у акцији чишћења на Златибору (видео)

Виктор Савић са екипом

Комунално јавно предузеће Златибор помогло је снимање емисије "Бициклом кроз Србију" у ком је организовано чишћење одморишта код магистрале у насељу фарма, а у акцији је учествовала и компанија Винер штедише

Разбацано смеће на једном од одморишта дуж магистрале преко Златибора је ружан призор, али је било добра прилика за снимање једне од емисија новог серијала „Бициклом кроз Србију“. Популарни глумци Виктор Савић и Александар Радојичић као учесници нове емисије су заједно са децом из еко патроле и представницима предузећа Винер штедише које је покровитељ акције, чистили ово место од смећа које углавном остављају путници. Савић је већ радио на еколошком освешћивању у оквиру ранијег серијала „Веслом кроз Србију“.

"Подсећање је и мени и свима и сада већ некако другачије гледам. Дешава ми се да и када нису камере поред мене а пролазим и видим папир на улици, сагнем се и бацим га у контејнер. Нисам то раније радио и ова емисија ми је помогла око тога, надам се да ће и гледаоцима", рекао је Виктор Савић, глумац.

Комунално јавно предузеће са службом за управљање отпадом је препозато као партнер у овом серијалу што може помоћи на додатном осветљавању проблема неадкваног одлагања отпада.

"Ово одмориште које смо ми данас чистили било је очишћено пре месец дана а рекло би се да то и нисмо радили. Ми се трудимо да свим нашим корисницима а и посетиоцима пошаљемо поруку а то је да треба размислити о правилном управљању отпадом и да у својој кући, својим укућанима, не само деци јер она су нам прилично едукована јер се у школама доста ради на тој теми и одрасли су мало затајили у овој области. Молим све да размисле и да отпад задржимо уз нас и убацимо га у први контејнер на који наиђемо", каже Вера Благојевић, КЈП "Златибор".

У овој акцији први пут се појавила и нова маскота Комуналног јавног предузећа Златибор и примарне селекције Нарциса, коју је креирала девојчица Јована.

"Моје име је Нарциса а мој задатак је промоција примарне селекције отпада и рециклажа. У наредном периоду највише ћемо се бавити најмлађима јер се од малих ногу најбоље учи. Задовољство ми је да дам свој допринос овој акцији и надам се да ћемо се у будућности још више дружити сви заједно".

У емисији ће бити приказан и систем примарне селекције отпада у домаћинствима, што је пројекат који ће ускоро почети да се спроводи.