Другог дана музичког фестивала Хилс ап на Златибору на концертима на главној бини преовладала је сирова енергија бендова различитих рокенрол жанрова.

Вече на Тић пољу отворио је  препознатљив наступ Партибрејкерса. Позитивна атмосфера од уводних нумера трајала је до краја концерта – нешто више од сат времена. Поред хорског певања, скакања и свега што иде уз познате хитове као што су Крени према мени, Улични ходач, Хипнотисана гомила, Хоћу да знам… било је и карактеристичних коментара лидера бенда Зорана Костића Цанета, нарочито на рачун музике која се чула са другог стејџа, као и реченица из наслова овог текста. Занимљиво да је у публици било родитеља са децом, који су очигледно својим наследницима показивали на музику уз коју су одрастали.

Где је стао један од најпознатијхих српских рок бендова, наставио је састав Мортал Комбат. После интро нумере из филма Конан, уследила је жестока свирка београдског метал бенда. Група која је свирала и прошле године на фестивалу поново је узбуркала масу, а поновило се ношење певача Милоша Кричковића Крикија по пиво, шутка за нове чланове бенда, бакљада… Уз енергичну свирку овог бенда, ангажоване социјалне и љубавне теме су упаковане у поједине текстове песама, а публика је добро реаговала и на нову песму Ријалити. Одсвирали су и песму Мала, чиме су одлично најавили следећег извођача – Бркове.

Загребачка панкрок – фолк атракција такође је одсвирала, иначе своју, песму Мала, али и остале хитове по којима су постали познати у целом југословенском простору. Поред, најблаже речено, занимљивог избора одеће за наступ целог бенда, публику су насмејале и речи певача Ведрана Пехара Шемса. Времена није било довољно да одсвирају све песме, али су задовољили све присутне који су дошли да их чују и виде, одржавши висок ниво атмосфере.

За крај је на мејн стејџу наступио ужички бенд Брат одржавши веома интензивну свирку. Посебну почаст одали су свом некадашњем бубњару Бојану Бисићу Бискету, трагично настрадалом Чајетинцу, којем су посветили песму.

hills_ap_drugi (25)
« 1 од 24 »

Да подсетимо, првог дана фестивала Хилс ап наступали су Рибља чорба, И плеј, Хаџи продане душе, Никола Врањковић, Калавера Мања, Анестезија…

Трећег дана фестивала на програму су Кербер, Гоблини, Ђура и морнари…. а организатори су спремили погодности за посете златиборским атракцијама за све госте фестивала.

M. J.