Пето издање музичког фестивала Хилс Ап почело је у четвртак увече традиционално на Тић пољу настпима Рибље чорбе, И плеја, Николе Врањковића и Хаџи проданих душа, између осталих.

Највише публике првог дана било је на концерту Рибље чорбе. Рокенрол ветерани и раније су наступали на Злaтибору у разним приликама, а велики и препознатљиви хитови из 40 година постојања орили су се Тић пољем. Другачију атмосферу донео је Никола Врањковић, некадашњи члан Блок аута, показавши да Хилс ап задовољава различите укусе.

Бенд Хаџи продане душе из Ужица први пут је наступао на главној бини, а ранијих година су из гледалишта пратили фестивал. У скоро домаћинској атмосфери, упркос одређеним техничким проблемима, приказали су публици добру енергију свиравши ствари са албума који су добили за победу на зајечарској гитаријади.

„Битно је да смо остварили контакт са људима и јако смо задовољни како фестивал функционише, каква је организација и дефинитивно ћемо доћи опет. Задовољни смо каква је била енергија, публика је дошла из разних крајева, и са Златибора и из Ужица и ту нас људи, могу слободно да кажем, и знају,“

каже Војислав Лазић из бенда Хаџи продане душе. Гитарски звук у различитим стиловима био је доминантан првог дана на главној бини, па је после Ужичана свирао бенд И плеј који ће ове године обележити 20 година постојања.

 „Први пут смо на Хилс апу, и осим што је прелепо не знам шта друго да кажем. Публика је супер, и супер је што има две бине, то ми је баш онако занимљиво, поготово што чујемо и ову другу док смо свирали. Баш симпатична публика и предиван амбијент. Уживали смо цео дан, рано смо имали тонску пробу, и све ово, и хотел и цео амбијент, све је било много пријатно,“

истиче Маја Цветковић из бенда И плеј, који je затвориo програм прве вечери на „мејн стејџу“. На бини у шуми провод је потрајао до зоре а наступали су ди џејеви Калавера Мања, Александра Дуенде, Тебра, Рудаман и Тео Транк.

Другог дана фестивала Хилс ап наступају Партибрејкерси, Бркови, Мортал комбат, а организатори су спремили погодности за посете златиборским атракцијама за све госте фестивала.

M. J.