"Златни звуци" други пут на Златибору (видео)

Заинтересовани грађани и посетиоци Златибора, који желе да уживају у извођењу класичне музике наших младих, али већ регионално познатих и награђиваних уметника, могу то учинити 25. и 26. септембра  у холу хотела “Палисад”, са почетком у 20:00 часова. Публика ће имати прилику да бесплатно, уз уважавање свих прописаних епидемиолошких мера заштите, ужива у златним звуцима и извођењу дела познатих композитора.

Након успешне премијере пре годину дана, серија концерата Златни звуци, одржаће се други пут у хотелу Палисад, уз поштовање свих мера заштите од корона вируса. У петак, 25. септембра од 20 часова наступају млади пијаниста и директор манифестације Душан Аксентијевић са Камерним саставом “Арцобалено”, представљајући публици дела Моцарта али и Лудвига ван Бетовена па ће се у години када се обележава 250 година од рођења великог композитора извести његов Трећи клавирски концерт. Другог дана, у суботу, 26. септембра, наступају вокални солисти са делима Шумана, Белинија, Доницетија, Чајковског, Дворжака, Обрадорса, Штрауса, Лехара

"Циљ нам је да један нови културни садржај приближимо публици која је жељна културе. Нови музички садржај је у скалду са развојем читавог садржаја и општине Чајетина. Чини ми се да у томе успевамо са жељом да следеће године прерасте у интернационални фестивал, односно фестивал на ком ће учествовати уметници из Европе и Азије. Због читаве ситуације са корона вирусом поштујемо епидемиолошке препоруке и поштовање свих обавеза које хотел мора да уважи а и сви ми свесни ризика,"

каже Аксентијевић који је као пијаниста и професор клавира у музичкој школи „Војислав-Лале Стефановић“ у Ужицу је до идеје за овај догађај дошао уз помоћ уметничког директора Бориса Краљевића, угледног пијанисте који већ 15 година живи и ради у Сингапуру а остварен је и као директор фестивала "Дани музике" у Херцег Новом. Серију концерата „Златни звуци“ подржала је Општина Чајетина, а генерални спонзор је хотел „Палисад“ и предузеће “Пулсар“.

Мирослав Јевремовић https://www.youtube.com/watch?v=3hv-PoBxSgo