"Златна пирамида" за Чајетинце на Фестивалу српског филма фантастике

Први златиборски хорор филм, "Иза затворених врата" освојио је Златну пирамиду на 10. Фестивалу српског филма фантастике. Петнаестоминутно остварење Давида Колаковића тријумфовало је у тематском делу "Урбане легенде" у конкуренцији четири филма из Србије и једног из Хрватске.

Како су истакли на сајту Фестивала, у вези са темом „Урбане легенде'', " аутори су позвани да приложе своје радове на приче о чудним догађајима, смешним искуствима и необјашњивим мистеријама, приче које се граниче са фантастиком, бајком, хорором, гласинама и истином... Са урбаним легендама, које се као део савременог фолклора модерног човека шире у свакодневним разговорима, на интернет форумима, путем новина, у филмовима. То су приче за које никада не знамо коме су се тачно десиле, али увек „знамо“ да се јесу неком догодиле".

Јубилеј, деценију постојања, Фестивал је прославио пројекцијом више од стотину филмова из читавог света, као и одржавањем великог броја трибина, изложби и промоција на тему фантастике и хорора.