Златибору жута мајица

Од 31. августа до 3. септембра биће вожена јубиларна, 60. Трка Кроз Србију, а међу домаћинима етапа биће и Златибор, који је у избору бициклиста из 30 светских земаља проглашен за најбољег домаћина етапе на прошлогодишњој, 59. Трци Кроз Србију.

Претходне године на Златибору је победио Италијан Енрико Салвадор, на крају и укупни победник Трке Кроз Србију, док је наш Душан Калаба био други у етапи. Караван у којем је било више од 20 светских екипа послао је лепу слику у свет са Златибора.

"Овај пример нам је показао да ми можемо да будемо домаћини како домаћих, тако и међународних спортских дешавања и надам се да ће ово бити само још један подстрек да још више радимо на улагању у спорт, спортску инфраструктуру, а то значи здрав живот, боравак у природи. Мислим да Златибор може да понуди и све услове које захтевају наши инострани спортисти, који су много захтевнији, али желимо да покажемо да Србија има нешто што је наше а светско", рекао је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

"Било је прелепо и захваљујући томе како смо дочекани не само ми бициклисти и остали гости, је довело до тога да је Златибор проглашен за најбоље домаћинство Трке Кроз Србију", напоменуо је Владимир Куваља, директор Трке Кроз Србију.

Златибор ће ове године бити домаћин прве етапе, која ће другу годину за редом стартовати из Републике Српске, то јест из Источног Сарајева. Велику заинтересованост за учешће већ сада показују екипе из Сједињених Америчких Држава, Италије, Холандије и Француске.