Златиборски камп посећен и овога лета

камп

Након прошлогодишње паузе изазване пандемијом корона вируса, златиборски камп поново је угостио велику групу холандских кампера, за које је Туристичка организација Златибор припремила веома занимљиве излете и обиласке. Ово је прва организована група кампера овог лета.

Чланови једне од највећих кампинг асоцијација у Холандији "АСЦИ" на Златибор су стигли са 15 возила и у кампу на Тић пољу бораве три ноћења, од 29. августа до 01. септембра.

Златиборски камп је незаобилазна станица западно-европских кампинг група на њиховом пропутовању кроз земље Балкана. Иако је претходне године пандемија корона вируса онемогућила долазак организованих група, ове године, чим су се за то стекли повољни услови, сарадња са кампинг асоцијацијама је настављена.

Да услови за боравак у златиборском кампу испуњавају високе стандарде европских кампера најбоље потврђује податак, да у организацији великих европских кампинг асоцијација, већ седму годину за редом, овде одмарају Холанђани, Немци, Енглези, Чеси, Словенци... Добра сарадња биће настављена и у наредном периоду јер је за следећу годину већ сада уговорена посета неколико великих група.

Иако је ове године остварена тек једна посета веће организоване групе, од почетка ове сезоне више од 80 одсто камп парцела је константно попуњено. То су били индивидуални кампери, углавном из иностранства.Највише их је из Словеније, Чешке, Пољске, Немачке, а овог лета посебно је изненађујући велики број кампера из суседних земаља Мађарске и Македоније. Поред тога што уживају одмарајући се у кампу, они обилазе најпознатије атракције и упознају се са природним лепотама, културом и традицијом златиборског краја.