Златиборски домаћини на Сава Променади - да поново наздравимо животу!

Трећи по реду Гуд Фуд & Вино Фестивал, привредно – туристичка манифестација која окупља произвођаче традиционалне хране и вина, али и других аутентичних производа из Србије и региона, почела је 14. јуна у Београду. Током фестивалске недеље, све до 20. јуна, на манифестацији која се одржавала под слоганом “Да поново наздравимо животу!” учествовало је више од 100 привредних субјеката из земље и региона.

На централном догађају Фестивала, Сајму традиционалне хране и вина, у суботу 19. јуна на кеју Сава Променада (Београд на води, Плато иза зграде Геозавода) представили су се лидери прехрамбене индустрије и винарства и велики број малих произвођача са ових простора. Око 80 компанија, предузетника, пољопривредних газдинстава и туристичких организација, изложило је своје производе у кућицама и на лепо дизајнираним штандовима. Посетиоци су могли да дегустирају и купе уз специјалне сајамске попусте најбоље традиционалне специјалитете из Србије и региона- пршуту, кајмак, сир, мед, вина…

На главном догађају Гуд Фуд & Вино Фестивала, Сајму традиционалне хране и вина, била су два специјално уређена корнера. Један корнер припадао је српској планинској лепотици, Златибору. “Корнер Златибор”, окупио је домаћине и произвођаче најпосећеније српске планине и понудио најбоље из овог дела Србије - од традиционалних сувенира до пршуте, кајмака, сира… Златиборски домаћини знају да угосте, а то су и овога пута доказали свим посетиоцима Сајма традиционалне хране и вина. Златиборце су организовали Туристичка организација Златибор и Еко Аграр, Чајетина. “Корнер Војводина”, окупио је произвођаче из Војводине, које на сајам доводи Туристичка организација Војводине(ТОВ) у склопу манифестације “Дани Војводине у Београду”. За добро расположење задужени су били Културно –уметничко друштво „Корени“ и тамбурашки оркестар “Ковински бећари”.

Најбољима у производњи хране и вина, према мишљењу жирија, састављеног од уредника и туристичких новинара српских медија, додељене су плакете Гуд Фуд & Вино .

Као и сваке године, додељене су и награде најбољима, а из општине Чајетина то су били:

1. Признање Најбренд у категорији хране –ЗЛАТИБОРАЦ, регионални лидер у производњи сувомесних производа и 10. Најперспективнији произвођач млека и млечних производа - МЛЕКАРА НАША ЗЛАТКА, Чајетина.

Фестивал је организован уз подршку Министарства трговине туризма и телекомуникација и Града Београда. Трећи Гуд Фуд & Вино Фестивал отворио је Горан Весић, заменик градоначелника Београда.