Златиборска дилижанса права атракција

Од данас на Златибору права атракција - директно са дивљег Запада стигла је права америчка дилижанса на ову планину. Њен власник, Сретен Буквић, каже да је уникатна, и то не само код нас, већ и у целој Европи. Данас је вожња била бесплатна, а кочија је пленила својом лепотом и оригиналношћу. Туристи су је фотографисали уз осмехе - кажу, овако нешто још нису видели уживо!

Право из далеке Америке, до Златибора. Већ први дан постала је атракција. Ова оригинална дилижанса, са називом прве америчке фирме, која је разносила пошту по дивљем Западу, Srage Line, привукла је велику пажњу. Нема ко је није фотографисао .

DSC_0388 (Large)

"Овакав тип кочије је немогуће наћи у Европи, јер постоје тамо затворене кочије, истина, али овакав тип нема. Још теже је направити овако нешто", каже Сретен Буквић са ранча "Зова".

Сретен каже да је Златибор постао озбиљан туристички центар и да се због тога мора проширити и понуда.

"Био сам увек убеђен да ће једна оваква иновација употпунити, колико толико, туристичку понуду на Златибору", поручује Сретен Буквић и додаје да, и ко не воли коње, ипак се окреће за оваквом кочијом.

DSC_0385 (Large)

Први дан урађена је промоција - бесплатна вожња за све. Сретен се нада да ће посла бити, јер оваква инвестиција мора се исплатити.

"Ова кочија је за моје услове скупа, али још скупљи је био њен транспорт. Коштала је, рецимо, као неки мало новији џип, средње класе", са осмеом прича Сретен.

И заиста, вожња златиборском дилижансом вредна је искуства. А са ранча "Зова" поручују да, ко жели да осети дух дивљег Запада, добродошао је.

Нада Џелебџић, zlatiborpress.rs

https://www.youtube.com/watch?v=9BeNRy2WTgI&feature=youtu.be