Златибор са посебним попустима за госте из Македоније

На презентацији предстојеће зимске туристичке сезоне на Златибору, јуче је у Скопљу истакнуто да је од 250.000 гостију са више од 1.200.000 ноћења значајан део остварен и од туриста из Македоније за које ће у предстојећем периоду важити посебни попусти од пет до 20 одсто.

Изузетно посећену презентацију ТО Златибор у Дому синдиката у Скопљу отворили су председник Савеза самосталних синдиката Македоније Живко Митревски и амбасадор Србије у Македонији Душанка Дивјак Томић. Истакнуто је да у склопу укупне привредне сарадње двеју земаља туризам има посебно место што се потврђује и резултатима које у последњих неколико година, између осталог и постиже Златибор захваљујући редовним презентацијама понуде у главном граду Македоније, и организованим посетама новинарских екипа и туроператора.

Директор ТО Златибор Арсен Ђурић је изразио задовољство што је поново уприличена презентација у главном граду Македоније представљањем укупне понуде једне од најпрестижнијих и најпосећених туристичких дестинација у Србији. Најавио је повољне цене аранжмана пансионских и ванпансионских услуга и планове за предстојећу зимску сезону. За туристе из Македоније, у току зимске сезоне на Златибору важиће попусти од пет до 20 одсто у различитим хотелским објактима, рекао је Ђурић, уз најаву да ће о додатним могућностима посебних повољности одложеним плаћањем аранжмана разговарати и са руководствима синдикалних организација Македоније. Кроз веома садржајну презентацију уз аудио и видео представљање најзначајнијих туристичких садржаја српске планинске лепотице, присутне је упознала Јелица Тошић из ТО Златибор. На крају презентације у Скопљу учесницима из македонских туристичких агенција, хотелско угоститељских компанија, представницима синдиката, Савеза пензионера, Привредне коморе Македоније, скопског Сајма и новинарима понуђена је дегустација познатих златиборских специјалитета уз познату домаћу ракију.

Извор: СПОНА, www.srbi.org.mk