Златибор бољи од Шапца

У дерби сусрету 19. кола Прве лиге Запад, кошаркаши Златибора савладали су као домаћин екипу Шапца са 86-77 (28-16, 17-19, 28-22, 13-18), чиме су дошли до укупно 17. победе у овој сезони. Утакмица је свакако оправдала епитет дерби сусрета, с обзиром на све виђено у "Хали спортова". Златибор, у чијим редовима због повреда није било Мајсторовића и капитена Стаматовића,  током утакмице је у неколико наврата успевао да се "одлепи" на петнаестак поена предности, али је борбеност гостију долазила до изражаја, што показује и чињеница да су Шапчани до самог краја имали активан резултат. У домаћем саставу, најефикаснији је био Младен Шекуларац, са 23 поена, три скока, четири асистенције и једном блокадом. Прилично запажену улогу, поготово у трећем периоду, имао је Милош Павловић (13 поена), док је најбољу партију од доласка у клуб одиграо Владимир Сатарић (17 поена). Никола Мићевић остварио је 12 поена.

kos3- Гости су свакако показали калитет, млади играчи, млад тренер... Ми смо имали доста падова, похвалио бих посебно нашу центарску линију, они ће у некој будућности вероватно бити носиоци игре овог клуба. Предстоји нам паклен ритам, два меча у наредних седам дана, што је сјајно поготово за нас искусније (смех). Без обзира, ми смо фаворити у тим утакмицама, иако свако против нас игра екстра мотивисан, само од нас све зависи- изјавио је Шекуларац после сусрета.

Похвале на рачун гостију није штедео ни тренер нашег клуба, Душан Радовић.

- Честитке екипи Шапца на доброј партији. Они су дошли овде после шест узастопних победа. Озбиљна екипа, играли су отворено, нису се затварали, играли су "лицем у лице" а нама та игра одговара, волимо да играмо на доста поена. Наша одбрана је била добра у првом полувремену,после је мало попустила- 

kos2Код гостију, који су забележили седми пораз, најефикаснији су били Александар Ивановић (23), Алекса Бајић (21) и Далибор Гавриловић (13).

Ова утакмица била је посебна и по томе што су на њој свој дебитантски наступ у домаћој дворани имале "Златиборске чете", навијачка група нешег клуба.

У наредном, ванредном 20. колу, Златибор ће већ у суботу играти са екипом Радничког у Крагујевцу.

КК Златибор: Тмушић 3, Павловић 13, Брашанац 3, Шекуларац 23, Кузељевћ 1, Пантовић, Ђуричић, Смоловић 9п. 5 ск, Сатарић 17, Богдановић 6, Драговић, Мићевић 12. Тренер: Душан Радовић

ОКК Шабац: Ђонлић 10, Лазић, Вуковић 3, Гавриловић 13, Бајић 21, Пуљезевић 4, Живановић 23, Костић, Стефановић 3, Видић. Тренер: Срђан Ђурић.