Завршница Лиге будућих шампиона поново одржана на Златибору

Завршница Лиге будућих шампиона

Финале Лиге будућих шампиона у фудбалу за дечији узраст одржано је и ове године на Златибору. На дводневном финалном турниру надметало се око 1500 деце из 108 екипа у шест генерација. 

Једна од најпознатијих спортских манифестација за децу Лига будућих шампиона наставила је своју дугу традицију и 26. пут се одржала, а домаћин финалног турнира поново је био Златибор. 

Недавно постављена нова травната подлога одговорила је захтевима, а на три терена Швјацарије исцртано је 11 борилишта за играче Лиге будућих шампиона. Терени Културног центра Чајетина не само да су угостили екипе за велико финале, већ су екипе Златиборског и Моравичког округа играле квалификације током зимских месеци у Спортској дворани у Чајетини.

По традиционалном правилу, родитељима и навијачима није дозвољен улаз на терене, али је зато на трибинама било много узбуђења, нарочито на утакмицама млађих годишта. Управо је у 2013. и 2014. годишту тријумфовала Црвена звезда, која бележи све боље резултате са млађим категоријама. Екипе из Новог Сада оставиле су веома добар утисак јер су медаље освојили Хет трик, Феникс и Софекс, а најбоља је била екипа Дербија са првим местима у 2012. и 2010. годишту. 

Са три екипе учестовао је и фудбалски клуб Чајетина, али су све завршиле такмичење у првој фази. 

Лига будућих шампиона организује се уз помоћ спонзора, међу којима је и насловни покровитељ Ђак спорт, медијски партнер СОС канал, а све уз покровитељство Спортског савеза Србије чији је председник Давор Штефанек, олимпијски шампион у рвању, доделио пехаре и медаље. 

Пласман по годиштима:

2014.

1. Црвена звезда
2. Оранж Сомбор
3. ОФK Пожега

2013.

1. Црвена звезда
2. Феникс НС
3. Хет трик НС

2012

1. Дерби НС
2. Софекс НС
3. Балкан Миријево 

2011.

1. Реал 28 Лазаревац
2. Хет трик НС
3. Синђелић 

2010.

1. Дерби НС
2. Раднички Kрагујевац
3. Фортуна Панчево 

2009.

1. Спорт клуб 99
2. Младост Лучани 
3. Раднички Шид