Завршено “Друго саветовање младих пољопривредника и агронома Србије” на Златибору (видео)

саветовање младих

На Златибору је од 25. до 28. новембра одржано “Друго саветовање младих пољопривредника и агронома Србије” у организацији Мреже младих пољопривредника Србије, уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, као и Пољопривредног факултета Универзитета у Београду. Овога пута посебан осврт је направљен на тему о финасирању у аграру из домаћих и Европских фондова.

https://www.youtube.com/watch?v=dkA6cE2W03M&feature=youtu.be Oдзив на 2. Саветовање младих пољопривредника и агронома Србије је ове године био изузетно добар. Око 200 учесника имало је прилику да уз сарадњу са стручним лицима прођу кроз суштину проблема са којима се суочавају млади предузетници у овој области.

Ови скупови су веома значајни због мноштва информација који млади могу да добију о свему што је битно и актуелно у пољопривреди, као и због подстицаја да користе савремене технологије у производњи. О важности Саветовања много говори и чињеница да је међу учесницима  било много оних који су присуствовали претходном Саветовању, истиче Петровић. Иначе, 2. Саветовање младих пољопривредника и агронома Сбије одржано је уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, као и Пољопривредног факултета Универзитета у Београду.

Mирјана Ранковић Луковић