Завршен фестивал игре Златибор 2021

Фестивал игре Златибор 2021 се по први пут одржао 26.и 27.јуна на бини на Краљевом тргу у организацији Балетског студија " АДАГИО" из Београда и Туристичке организације Златибор. Фестивал је ревијалног карактера и на бини је окупио све видове уметничке игре од балета преко плеса до фолклора и приказао сву лепоту ове уметности на једном месту.

Учесници овогодишњег Фестивала су били од предшколског до сениорског узраста читаве Србије и региона. Током фестивала наступали су поред балетског студија ,,Адагио" Београд, и креативни студио ,,Арт Вива Данце" Никшић, ,,Вицторy Данце Студио" Београд, плесни клуб ,,Балерина" Панчево, студио ,,Лот Лоријен" Узице, студио,,Цонтра Данце" Ниш, ,,Ред Стар" Београд а потом и представници фолклорних група КУД ,,Војвода Јанковић Катић 1896" Младеновац, КУД ,,Др.Лаша Лазаревић" Живице. Том приликом су дошли учесници из Панчева, Ниша, Пожаревца, Београда, Никшића, Младеновца, Ужица.

Приликом отварања фестивала посетиоцима се обратио председник Диаспора Гроуп-е Миша Ћирић, као и мис туризма Србије 2021.године, Катарина Стевановић који су у наставку програма имали улогу модератора. Потом се обратила кореограф Оливера Станојевић - Митровић, која је све поздравила и нагласила велико задовољство што се ова манифестација одржава управо на ,,златној планини". Док су представници ТО Златибор изразили велику захвалност и добродошлицу свим учесницима који су омогућили уживање у овој племенитој уметности. Као и да се надају да ће ова манифестација постати традиционална.