Запажен наступ Златибора на сајму туризма у Београду

сајам туризма

У Београду је јуче почео 43. Међународни сајам туризма који се одржава од 24. до 27. марта 2022. године. Туристичка организација Златибор након паузе услед пандемије корона вируса, када сајам није одржаван, учествује на овој најзначајнијој туристичкој манифестацији југоисточне Европе, где свим заинтересованим посетиоцима сајма представља целокупну понуду планине.

Као један од туристички најразвијенијих центара, не само у Србији већ и у региону, Златибор је навикао своје сталне госте на веома интересантне и разноврсне садржаје. Поред најаве предстојеће летње сезоне, све посетиоце штанда Златибора очекују занимљиви новитети и информације о садржајима којима ће „златна планина" и даље задржати своје место у врху туризма Србије.

У оквиру штанда Златибора своју понуду представљају бројни хотелијери и туристичке агенције, тако да ће посетиоци имати прилику да се детаљно информишу о ценама, попустима и промо-пакетима које је туристичка привреда припремила за предстојећи период. У фокусу интересовања и највећа атракција је златиборска ,,Голд гондола". Поводом сајма туризма "Голд гондола" и Туристичка организација Златибор припремили су наградну игру која учесницима обезбеђује вредне награде попут вечере и викенда за двоје на Златибору, улазница за Дино парк и Стопића пећину, као и вожњу панорамским точком, као и незаобилазне карте за возњу Голд гондолом. Како би приближили туристичку понуду на сајму туризма Златибор је интерактивним путем, холограмом, представио своју понуду, Голд гондолу и будући изглед златиборског језера.

Штанд Златибора је посетила и министарка трговине и туризма Републике Српске, Сузана Гашић, у циљу наставка успешне сарадње. У наредном периоду планирано је потписивање протокола о сарадњи између општине Чајетине и Министарства трговине и туризма Републике Српске. Туристичка организација Златибор на овом сајму наступа у оквиру штанда ТО регије Западна Србија, у хали четири Београдског сајма. Сајам траје до недеље, 27. марта и позивамо све заинтересоване да се упознају са новим садржајима, објектима, значајним локалитетима, као и манифестацијама које улепшавају боравак на Златибору.