Задовољавајућа јесен млађих категорија ФК Златибор (видео)

Млађе категорије ФК Златибор ове сезоне представљају клуб у пет такмичарских селекција. Поред омасовљења и већег броја чланова, остварени су и задовољавајући резултати.

Боје ФК Златибора су ове јесени осим сениора у Првој лиги Србије бранили и омладинци, кадети, два тима пионира и петлићи. Директор млађих категорија Бранко Новаковић прошле сезоне је као тренер водио омладински тим. Као успехе истиче поновно покретање школице фудбала, повећану бројност на између 120 и 150 чланова, задовољавајуће резултате током јесени, а циљ је направити играче за сениорски тим.

"Свака селекција има свог тренера и у школици имамо два тренера тако да базирамо рад да свака селекција игра на начин да како игра омладинска селекција, тако морају играти и петлићи. Гледамо према првом тиму, али још смо у повоју да бисмо пратили први тим, али за неку годину сигурно ће бити и тога. Имам срећу да сам наишао на добре сараднике, како људи из клуба који воде рачуна о клубу тако и од шефа стручног штаба у првом тиму до тренера млађих категорија. Задовољство је бити с њима у екипи,"
каже Новаковић. Пионири су тренутно по бодовима најуспешнија селекција са 12 победа уз три ремија и два пораза и на трећем су месту Западно-моравске групе иза пожешке Слоге и чачанских Гаучоса, док су млађи пионири на средини табеле окружне лиге. Неколицину играча пионирске селекције тренер Дарко Видић је водио и у подмлатку ФК Чајетина.
"Нећемо имати никакав притисак што се тиче тог првог места. Гледаћемо да квалитет игре буде што бољи и да резултат изађе из квалитетне игре, што ће неоспорно доћи. Можда нисмо имали толико среће у неким ситуацијама у овој полусезони. Сигуран сам да ниједну утакмицу нисмо надиграни, али фалило јуе мало више среће у неким моментима да будемо на бод од Пожеге, где смо и били после 12, 13. кола. Растерећено на пролеће, битно нам је да се они развијају, да напредују, да сви добију шансу и минутажу јер нико није постао бољи од седења на клупи,"
каже Видић. Једно од најпозантијих имена у ФК Златибор, Владимир Мудринић, поново се вратио у клуб где је био играч и тренер првог тима, али и водио школу фудбала из које је неколицина играча у садашњој пионирској екипи. Омладински тим под његовим вођством остварио је учинак од пет победа и по два ремија и пораза. Налази се на другом месту Западно - моравске групе друге омладинске лиге са 10 бодова мање од непораженог БИПа.
"Надам се да ће кроз резултате, у договору са шефом струке првог тима, да ће он узети некога да прикључи почетку припрема у уводној фази да се мало и њима подигне мотив. Има ту момака који могу да крену, и уз даљи рад и развој  да стасају у првотимце,
сматра некадашњи фудбалер Војводине, Смедерева, Зенита, Црвене звезде... Кадетска селекција коју води Иван Максимовић је у Западно - моравској групи Друге кадетске лиге остварила пет победа уз два ремија и четири пораза и заузима шесто место на табели, а пре зимске паузе одиграће још један меч, док петлићи Дејана Удовичића заузимају четврто место у лиги златиборског региона. Крај полусезоне обележен је гостовањем ФК Чукаричком са којим су одиграна два пријатељска меча. https://www.youtube.com/watch?v=Vx2ONPoT81A&feature=youtu.be