Вртић "Маслачак" Крива Река: Дружење деце и родитеља

Васпитачи и деца вртића „ Маслачак“ у Кривој Реци данас су приредили незаборавно дружење са родитељима и малишанима овог краја. Најмлађи су кроз песму, игру и рецитације на себи својствен начин присутнима показали део онога што су научили похађајући овај вртић и на тај начин позвали све малишане који до сада нису уписани да им се придруже и одрастају заједно са њима.

Запослени у ПУ „Радост“ Чајетина имали су идеју да првенствено окупе родитеље, овога пута из Криве Реке, чија деца не похађају вртић и да их на оригиналан начин упознају са тим како се ради са децом и какве су повољности боравка у њему, са циљем повећања обухвата деце у вртићима.

vrtic kriva reka 3„Идеја нам је да обухват буде што већи, да што већи број деце на подручју наше општине похађа наше вртиће. Надам се да смо данас успели да родитељима и овој млађој деци приближимо атмосферу, начин рада и све то што се у вртићу дешава и зашто је уопште важно да деца на овако раном узрасту буду део колектива и шта могу да науче и савладају“, рекла је стручни сарадник- психолог ПУ „Радост“ у Чајетини Мирјана Јелисијевић Лончар. Она додаје да се у вртићу спроводи редован васпитно – образовни рад, чији саставни део су часови енглеског језика, ликовне радионице, физичка култура и друге сличне активности.

„Све то доприноси њиховом свеобухватном развоју и очекујемо да деца на интелектуалном, емоционалном и социјалном пољу буду успешнија, самим тим што у колективу размењују искуства, стичу нова знања, што имају прилике за неке нове комуникације, другачије него код куће са својим родитељима. То је све драгоцено ако се таква врста искуства стиче на раном узрасту и све им је то корисно касније кад крену у школу и касније за живот“, истиче Јелисијевић Лончар.

У матичну установу у Чајетини, заједно са вртићима на Златибору, Мачкату, Кривој Реци, Сирогојну и Шљивовици уписано је око 500 деце. То је велики проценат обухвата на територији наше општине, али циљ је да се тај број увећа, па ће из тог разлога слична дружења бити организована и у другим вртићима.

Драгана Росић, zlatiborpress.rs