Војводина победник Купа пријатељства

Фудбалери Војводине

Екипа Војводине освојила је четврти Куп пријатељства на Златибору победом над загребачким Динамом у финалу после пенала. 

После пет дана занимљивих утакмица, омладинска селекција Војводине је други пут тријумфовала на златиборском Купу пријатељства. Новосађани су најпре у групној фази иза себе оставили Жељезничар и Осијек, у четвртфиналу су били бољи од Сутјеске са 1:0, у полуфиналу су били бољи од Партизана са 3:1, а у финалу су победили Динамо пеналима 5:4 после 1:1 у 90 минута.  

За најбољег играча турнира изабран је штопер Динама Јаков Гурлица, најбољи стрелац је био његов саиграч Лени Илечић са пет голова, док је награду за најбољег голмана добио Огњен Богуновић из Војводине, који је био јунак финала. Одлуку о наградама донео је трочлани жири прослављених фудбалских личности, који су чинили Саво Милошевић, Милован Рајевац и Владимир Петровић Пижон

Куп пријатељства је још један у низу спортских догађаја чији је Златибор домаћин, а превазилази оквире националног значаја. Утакмице су одигране на теренима Фарма и код језера, а све су преношене на ТВ Спорт клуб. С обзиром да је турнир окупио 12 најбољих екипа из регина бивше Југославије, за очекивати је да ће неки од омладинаца који су наступили на Златибору у наредним сезонама бити у јаким такмичарским околностима.