Златибор је неисцрпна ризница атракција и искустава који одушевљавају призором. Много је свима знаних, а има и мање познатих. Један такав скривени дар природе, водопад Скакавац, налази се у златиборском селу Семегњеву, на 15. километру од центра Златибора.

Кроз један део Семегњева протиче поток Скакавац који се овде обрушава са литице високе 20 метара и тако формира овај несвакидашњи и мало познат природни феномен златиборског краја, водопад Скакавац, који се налази на надморској висини од 945 метара.

Парк природе „Златибор“ ради на уређењу ове хидролошке вредности Златибора. Извршено је комплетно сређивање самог подножја водопада и околног терена, као и пешачке стазе са заштитном оградом у дужини од 70 метара. Предвиђене су додатне активности на уређењу простора што би подразумевало садњу биљака, постављање улазне капије и потребних корпи за отпад. Планира се изградња још једне стазе до подножја Скакавца, где ће посетиоци моћи да уживају и са друге стране овог природног спектакла.

Прекрасан поглед и додир с природом очекују посетиоце уколико открију овај скривени кутак у живописном селу Семегњеву. То је идеална дестинација за одмор далеко од свих брига модерног света. Боравак у овом селу може бити употпуњен пешачењем до врха Виогор и околних брда, вожњом бицикла кроз шумске стазе, као и пецањем на чистим планинским потоцима.

 

Извор: Туристичка организација Златибор