Виртуелни Дан захвалности са Љубивојем Ршумовићем

Песник Љубивоје Ршумовић биће гост првог виртуелног издања Дана захвалности, намењеног деци из српске дијаспоре која прослављају овај амерички празник.

Ову идеју иницирала је онлајн школа српског језика "Сава", чији полазници су у највећој мери деца из САД-а, где ће се овај национални празник ове године обележавати у складу са мерама борбе против КОВИД-а.

У петак, 27. новембра, од 18 часова по централноевропском времену, Ршумовић ће бити гост првог виртуелног издања овог догађаја (спроводиће се преко ZOOM апликације), а организатори се надају да ће ова пракса прерасти у традицију. Управо његова поезија је веома заступљена у "Савиним" онлајн часовима српског језика и баш због тога он је одабран да буде први учесник овог догађаја. Деца која на прослави изрецитују неку Ршумовићеву песму добиће на поклон књигу са његовм потписом.

Почасни гости биће представници "Културног центра Београда", који ће представити свој конкурс "Домовина се брани лепотом и знањем", који је инспирисан управо Ршумовићевим стиховима. На конкурсу, који се спроводи у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију, могу учествовати сва деца из Србије и из дијаспоре. Постоји могућност и да родитељи пошаљу снимак детета које рецитује песму, тако да ће и та деца бити награђена. Све пријаве могу се слати до четвртка у поноћ на мејл адресу radionice@savaedu.com.

(извор: РТС)