Велика ангажованост КЈП "Златибор" Чајетина (видео)

https://www.youtube.com/watch?v=rUslCtWOS24&feature=youtu.be

Комунално јавно предузеће "Златибор" Чајетина 21. септембра обележило је Дан фирме и том приликом радницима са 10 и 20 година стажа уручене су јубиларне награде. Фирма већ неколико година послује са добитком и редовно се улаже у нову механизацију и стручни кадар. Tакође се ради и на унапређењу комуналних услуга, проширењу делатности а на прво место ставља се задовољство корисника.

"Ових дана ради се на формирању нових јавних зелених површина. Управо се ради простор код златиборског језера али упоредо се ради и реконструкција пешачке стазе која подразумева уклањање старог и постављање новог бехатона. Радило се и на другим јавним површинама, уређен је простор испред поште, амбуланте и зграде полиције као и на потезу између Златног бора до хотела Палисад" каже Драгана Росић, ПР менаџер КЈП "Златибор" Чајетина.

Доста посла запослене у овом предузећу очекује и у наредном периоду. Радиће се јавне површине од центра ка пијаци, парк иза нових локала изграђених на Краљевом тргу а упоредо се ради и одржавање већ постојећих зелених површина што подразумева кошење, орезивање дрвећа, украсног шибља, заливање цвећа и сви други послови који прате рад ове службе.

"Машине којима КЈП располаже тренутно се налазе на почетној станици златиборске гондоле где се ради широки откоп за изградњу управне зграде "Голд Гондоле" као и припремни радови за измештање саобраћајнице која ће водити од пијаце ка Торнику. Друга екипа налази се у селима. Много нас посла у наредним данима очекује што се тиче изградње макадамских путева, реконструкције и санације већ постојећих" додаје Драгана Росић.

По угледу на рециклажно двориште 1 преко пута одмаралишта "Дунав" кренуло се и са изградњом другог рециклажног острва у Тржном центру Златибор. Овај објекат биће доступан 24 сата корисницима комуналних услуга који се налазе у непосредној близини и поседоваће видео надзор.

"Константно се улаже у нову опрему и нову механизацију па је тако након стотину нових пластичних зелених контејнера који су добијени у јуну недавно стигло још сто. Вредност ове инвестиције коју је предузеће издвојило из сопственог буџета је 4.644.000 динара. Поред тога обогаћен је и возни парк и недавно су стигле 3 нове ауто смећаре од 8, 16 и 22 метра кубна. За њихову набавку издвојено је 47.760.000 динара са пдв-ом такође из сопствених средстава" рекла је Драгана Росић, ПР менаџер КЈП "Златибор" Чајетина.

Нове ауто смећаре поседују Еуро 5 мотор и управо оваква возила се препоручују заштићеним регијама и туристичким областима. У КЈП "Златибор" у току је припрема и анкетног формулара за испитивање задовољства корисника комуналних услуга а у догледно време јавност ће бити обавештена о времену и начину спровођења ове анкете.

[easy_image_gallery gallery="827"]

Данка Миловановић