Вече моде у Чиготи

Специјална болница Чигота и агенција The Most Beautiful from Serbia синоћ су  организовали модну ревију на којој су приказани модели најновије ручно рађене колекције дизајнерке Марије Станковић. Колекција која је овога пута предствљена публици носи назив Moonlight, а инспирисана је људском анатомијом и геометријом.

Највећи део колекције израђен је руком у поентлес техници у којој се користи вискозни конац, који је прожет светлуцавим нитима. Оно што је одступање од традиционалне поентлес технике је начин повезивања, јер се уместо веза користе бисери.

revija„Све моје колекције су урађене руком. Један део је хеклан а други део је у поентлес техници, са сребрним и златним нитима. Материјале које користим су вискозни конац и свила. Један део колекције су блузе комбиноване са ручним радом и доњи делови који су од свиле“, објашњава ова млада дизајнерка којa је у свет моде закорачила са 15 година. Девет година била је запослена у модној агенцији „Фабрика“ као асистент стилисте. Три године радила је мушку и женску колекцију за модни бренд „Тифани“, а ово сада представља уметност за коју се определила искључиво из љубави.

Модели Марије Станковић виђени су на ревијама у Србији и Црној Гори. Учествовала је на многим такмичења младих дизајнера, на којима су њене креације биле веома запажене и као такве више пута награђиване.

revija 5„Запамте ме по томе што су ови модели специфични, јер то не ради нико. Има хаљина које сам радила по шест месеци. За блузу ми треба месец или месец ипо дана, с' обзиром да радим сама, тако да ми треба пуно времена да направим једну колекцију. Ови модели код нас се не могу продати за онолико новца колико заиста вреде, а у иностранству да. Прву колекцију, коју сам радила пре две године, продавала сам у иностранству и то је фино прошло. Код нас немају тај осећај, јер када кажете хеклано мисле да су у питању неки столњаци, неки ужаси, а то уопште не изгледа тако“, каже Марија. Из тог разлога њени планови усмерени ка освајању иностраног тржишта.

Поред тога што одише елеганцијом са пуно сијајућих елемената, њена колекција је врло једноставна за ношење и транспорт и тиме додатно пожељна за оне особе које имају брз темпо живота и захтевају још брже трансформације. Међутим, колекција има свој тајни језик и са оним особама које нису поборници брзине и које сваки свој наступ детаљно и стрпљиво припремају. Једна од највећих предности колекције јесте нагласак на кроју, који је једноставан и лако применљив, а поентлес их чини јединственим и на свакој особи уникатним.

revija 4

revija 3

revija 5

revija 1

revija 6

Драгана Росић, www.zlatiborpress.rs