УТШ Чајетина победник окружног фудбалског турнира

Фудбалски тим "Угоститељско туристичке школе Чајетина" победник је Окружног фудбалског турнира, одржаног у оквиру Спортских олимпијских игара средњих школа. Чајетинци су искористили предност домаћег терена и у финалу са 6-5 савладали екипу Косјерића, чиме су обезбедили пласман на Међуокружно такмичење. Посебно добру партију у финалу пружио је Ђорђе Бабић, а треба истаћи и да су домаћини имали велику подршку са трибина дворане "Културно спортског центра".

Чајетинци, који у својим редовима имају играче Слободе, ФК Златибора и ФК Чајетине, покушаће у наставку такмичења да понове успех од пре четири године. Тадашња генерација освојила је и Међуокружно такмичење и пласирала се на Републичко, на које није отпутовала због изостанка неколико играча због обавеза у клубовима. Тренер нашег тима, професор Миломир Шопаловић истакао је да је то једна неостварена жеља УТШ Чајетина, тако да се надају да би са овом генерацијом могли коначно доћи до тог успеха.

Овај турнир окупио је укупно шест екипа из општина Златиборског округа. Према новим правилима, ове године право наступа нису имали ученици најстаријег разреда. Чајетина је трећи пут била домаћин екипама из округа. Три првопласирана тима добили су медаље, а за победнике је обезбеђен пехар. По први пут, такмичењу је присуствовао и координатор Спортског савеза Златиборског округа, Елдар Лисица из Пријепоља, који је истакао задовољство турниром и посебно похвалио домаћине, професора Шопаловића и Угоститељско туристичку школу. Организатор турнира била је УТШ Чајетина, уз подршку "Културно спортског центра" Чајетина.

Екипу УТШ Чајетина чинили су: Ђорђе Стакић, Стефан Станић, Никола Прљевић, Небојша Савић, Маријан Масал, Ђорђе Бабић и Александар Савић.

Резултати:

Машинско електротехничка школа Прибој - Техничка Школа Пожега 6-1, УТШ Чајетина - Техничка школа Ужице 7-4, Техничка школа Косјерић - Економска школа Пријепоље 3-2

УТШ Чајетина - Машинско електротехничка школа Прибој 3-3 (6-5 после пенала)

Финале: УТШ Чајетина - Т. школа Косјерић 6-5

И. Јанковић, www.zlatiborpress.rs