Успешна година за ПК Торник

Планинарски клуб Торник

Планинарски клуб Торник објавио је сумиране резултате и утиске о 2019. години подељене на седам области: планинарска оријентација, планинарске акције, маркирање стаза, рад са младима, организација такмичења, односи с јавношћу и општи друштвени циљеви.

У планинарској оријентацији постигнути су следећи резултати: Лига Србије: јуниорке-прво место, јуниори-прво место, пионири-друго место, ветерани-треће место; Балканско првенство: репрезентација Србије је Првак Балкана (у саставу репрезентације четири  такмичара су члана ПК „Торник“ и освојили су три медаље у својим категоријама); Орјентиринг: треће место у штафетама на првенству Србије; Учешће на МОСИ играма.

Изведено је седам успешних акција, два освојена врха преко 2000 мнв.

У области маркирања стаза пројектовано, трасирано и обележено је преко 30 км планинарских стаза на подручју Златибора. Уписано је учешће на семинару за маркиранте на Рајцу.

Успостављена је сарадња и започета активност на трасирању европског пешачког пута и Виа Динарика преко територије Златибора уз сарадњу са Европском пешачком унијом, Парком природе Златибор и клубовима из окружења.

Троје спортиста ПК „Торник“ прошло је камп за младе перспективне спортисте, а 10 чланова очекује статус категорисаних спортиста.

Успешно је оргазовано коло лиге у планинарској оријентацији са преко 70 учесника. ПК Торник је помогао у организацији првенства Србије у Орјентирингу на Златибору ( два дана ) са преко 150 учесника.

Започете су припреме за Светско првенство у радио Орјентирингу 2020. и Светски куп у Орјентирингу 2021. где се очекује долазак од око 500 учесника из целог света.

"Све наше активности су праћене првенствено на локалним медијима, билтенима савеза и путем друштвених мрежа. Општи друштвени циљеви којима тежимо и радимо су дали и треба да дају резултате: препознавање планинарства као физичке активности за све генерације, омасовљење чланства, остваривање бољег положаја у локалној заједници ( просторије клуба, финансије, пројекти, дом, опрема...) формирање препознатљивог бренда у туризму Златибора, рад на преласку из аматерског у професионални клуб. Свима који су допринели овим резултатом као и плановима за будућност ПK ТОРНИK се захваљује, такође и свим онима који нас прате и подржавају такође. До нових акција планинарски поздрав: ВЕДРО!"

наводи се у саопштењу ПК Торник.