Ускоро почиње реконструкција Дома културе (видео)

Ових дана ће Спортски центар Чајетина расписати тендер за реконструкцију Дома културе како би се што пре ушло у радове по већ готовом пројекту. Вредност радова, што за потребне послове, што за опрему, износиће  око 35 милиона динара.

https://www.youtube.com/watch?v=EFs18Rr72Mo

Спортски центар Чајетина наставља да подиже квалитет својих услуга за грађане ове општине. У новој, реконструисаној Спортској дворани где све чешће врше припреме и гостују велики српски, али и инострани тимови, недавно је постављен нови семафор. Брига о фудбалским теренима комплекса Швајцарија је свакодневна и перманентна. Такође се и о сектору културе тежи квалитетности како у одабиру гостујућих представа, тако и  постављених изложби, а негује се скоро две деценије рад са децом у драмском студију "Бистричак".  Међутим, зграда Дома културе је од старта имала једну ману: неадекватан нагиб  постављених седишта за гледаоце. Ових дана се креће у расписивање тендера за реконструкцију Дома културе којим ће се, између осталог, то исправити.

"Пројекат је завршен и све припреме су завршене. Нека средства смо добили од Филмског центра Србије за део опреме која ће бити потребна у реновираном Дому културе. То је преддигитализација саме сале где ће бити урађен нови систем расвете, аудио систем, издигнут ниво седишта тако да ће моћи да се види сама бина која ће такође бити проширена, и надам се да ћемо те радове до краја ове године и завршити", рекао је  Никола Смиљанић, директор СЦ Чајетина.

Предвиђена вредност радова, што за потребне послове, што за опрему, износиће  око 35 милиона динара.

"Новац за дигитални пројектор такође се очекује од Филмског центра, пошто је Спортски центар Чајетина ушао у Програм дигитализацији биоскопа у Србији , тако да нема потребе да пре времена набављамо пројектор  и  трошимо сопствена средства која можемо преусмерити на друге  ствари које су нам потребне. Сачекаћемо следећи конкурс и надам се да ћемо успешно завршити дигитализацији Дома културе," рекао је за крај разговора Никола Смиљанић.

Мирјана Ранковић Луковић