Ускоро отварање мини млекаре

Грађевински радови и инсталација опреме у мини млекари Наша Златка налазе се у завршној фази. Општина Чајетина је уз финансијску подршку Европске Уније кроз пројекат Од млека са наших планина, успела да реконструише и догради објекат који се налази у саставу сточне пијаце у Кривој Реци.

Након јавног позива у априлу, заинтересовани мали произвођачи млека доставили су пријаве Златиборском Еко Аграру, а са њих 20 потписани су и уговори о откупу млека за производњу традиционалних производа овог краја. Према пројектованом плану за наредни krivarekamlekaraпериод, млекара ће дневно производити 200 кг кајмака и 300 кг сира. Следеће недеље извршиће се пробна производња уз надзор технолога, како би се отклонили евентуални недостаци и завршиле припреме за излазак квлитетних готових производа.

Планирано је да се готови производи продају у хотелима и ресторанима, али ће бити доступни и туристима који посећују Златибор и друге туристичке локације у Златиборском округу, и то кроз специјализоване радње за традиционалне и производе домаће радиности. Церемонија свечаног отварања мини млекаре „Наша Златка“ планирана је за почетак августа.

Извор: Златиборски Еко Агра