Урнебесна комедија "Сокин и Босина" (видео)

сокин и босина

Представа „Сокин и Босина“ изведена је преко 200 пута а синоћ ју је видела и публика у Културном центру „Златибор“.  Ову комедију режирао је Југ Богдановић према тексту Милице Константиновић, а у њој глуме: Љиљана Благојевић, Весна Станковић, Калина Ковачевић и Милош Ђорђевић. Необичне ситуације једне породице у којој проблеме решавају ташта и свекрва освојиле су и ову публику, доказавши разлог дугогодишњег трајања. 

Представа необичног имена „Сокин и Босина“ одиграна је синоћ у Културном центру „Златибор“ доневши публици дах ведрине и искреног смеха изазваних једноставншћу радње засноване на необичним ситуацијама и породичним односима. Уверљивост игре врсне глумачке екипе такође је била заслужна за свеопшти утисак о представи.

"Чар представе је у томе што је она на трагу Нушића и бави се нашим менталитетима, односима у породици где су једни равничари, а други "монтењери"; бави се односом генерација, младих и мало старијих. Бави се свим проблемима који постоје на тим нивоима, а који су обрађени на врло духовит начин, "каже Љиљана Благојевић, једна од протагониста.

"Ја глумим жену која је камионџија и која је доста груба и мушкобањаста, а удата је за балетана. То већ јесте смешан спој, а приватно сам доста ситна док мој партнер, Милош Ђорђевић који игра балетана, има два метра и сто петнаест кила, " објашњава своју улогу Калина Ковачевић. "С те стране ми је било занимљиво да себе покажем у новом лицу. Волим да играм у комедијама и у позоришту обично играм у кмедијама, док на телевизији играм у драмским, углавном,епохама."

Ову комедију режирао је Југ Богдановић према тексту Милице Константиновић. Доживела је, у десет година постојања, преко 200 извођења, а играна је на свим континентима. Љиљана Благојевић, Весна Станковић, Калина Ковачевић и Милош Ђорђевић бриљирају у својим улогама, па стога не чуди да је Милица Константиновић решила, на радост публике, да напише и њен наставак који би требало, како нам открива Љиљана Благојевић, да буде постављен већ у априлу ове године. 

Мирјана Ранковић Луковић