"Умјетност наслућивања" у Галерији КЦ Златибор

град

Назив  нове изложбе која ће бити отворена  у Галерији Културног Центра „Златибор“ 7. јуна, јесте "Умјетност наслућивања". Ауторка је сликарка Нина Лојовић Милинић. О њој су колеге уметници рекли:

„ ...Да ли сте некад видели снежне кугле...то су оне стаклене полулопте у којима се налази неки град или нешто друго... и кад ту украс- играчку узмеш у руку и протресеш... пада снег као у некој цртаној бајци... Е, тако је и са Нининим сликама. Гледаш неке пусте куће са плавим небом... а мало протресеш... и ето чаролије... храмови градски, загрљени куполама као мајчиним загрљајем. Сликарка која се не боји ни боја, ни слике- јер она верује!"
Миленко Михајловић, сликар 

    „ Дубиозна умјетничка надградња Нине Лојовић Милинић, није пуко кокетирање са раскошним даром који ова ауторка посједује. То је дубоко промишљени урбани пејзаж, метафизичка интерпретација стварних позиција њеног града Требиња, њеног окружења.... Нина тражи патину да би из ње извукла боју и њоме обојила своју ријеку, тако показујући да ту живе људи, иако их не видимо. То су старе грађевине које нас посматрају својим прозорима иза којих нема више никога, али је било. Она нам отвара памћење. .."

Миомир Мишо Вемић, сликар 

Свечано отвварање изложбе одржаће се 7.6.2022. године у 19 часова.

Изложба ће бити отворена за посетиоце током јуна 2022. године.