Учешће Туристичке организације Златибор на Светском дану туризма

Туристичка организација Златибор учествовала је у недељу, 27. септембра 2020. године на манифестацији поводом обележавања Светског дана туризма. Мини сајам туризма уприличен је на платоу код Каменог града на Ади Циганлији у Београду.

Учешће на овој манифестацији била је прилика да се бројним излетницима Аде Циганлије представи туристичка понуда планине, а медијима коју су у великом броју испратили манифестацију укаже на чињеницу, да је упркос протеклом периоду који је био неповољан за туризам, Златибор унапредио своју туристичку понуду. Обзиром да је тема овогодишње манифестације “Туризам и рурални развој” ТО Златибор је акценат ставила на промовисање природних актракција, сеоског туризма и активног одмора. Посетиоци су показали велико интересовање за цене смештаја у хотелима и домаћој радиности за предстојећи период, понуду новоотвореног “каубојског града”, али и за већ добро познате атракције попут Стопића пећине, музеја у Сирогојну, гостиљског водопада, Дино и Авантура парка.

Догађај је организовало ЈП “Ада Циганлија” уз подршку града Београда, а ТО Златибор се представио у оквиру штанда ТО регије Западна Србија.

  Извор: ТО Златибор