Учешће "Еко аграра" и чајетинских произвођача на Жестивалу (видео)

ж

У Ужицу је отворен „Жестивал“ Међународни фестивал природе и културног наслеђа у Ужицу, који се ове године одржава осми пут и траје од 21. до 28. августа. Позив за учешће нау Фестивалау у оквиру сајма ракија и других традиционалних производа, добио је и „Златиборски еко аграр“.

На 8. Међународном фестивалу природе и културног наслеђа у Ужицу, у оквиру сајма ракија и других традиционалних производа, учествоваће и представнци општине Чајетина у оквиру Привредног друштва „Златиборски еко аграр“.

„Млекара „Наша Златка“ учествује у изложбено продајном  простору, имамо два учесника у такмичарском програму, једно је газдинство Радељић из Шљивовицњ и друго је дестилерија „Костић“, такође из Шљивовице. Сајмови су јако битни, свако учешће значи добру презентацију, добро представљање нашег краја. Асортиман се проширује, али пре свега акценат је на квалитету. Оно на чему ми посебно инсистирамо је прелазак на органску производњу, односно да на основу органски произведене сировине имамо органски финални производ, а као што сам више пута рекао млекара “Наша Златка“ треба да постане таква, а да конвенционалну производњу базирамо на будућој млекари коју ћемо  правити. Капацитети су већ поменути, а то је 20 000 литара“, каже  Марко Марић, директор Златиборског еко аграра. 

Са својим производима, домаћом ракијом разних укуса, на „Жестивалу“ ће учествовати и два произвођача из Шљивовице, а један од њих је Иван Костић. 

„На такмичењу смо учествовали са наша три производа – ракијом од шљиве, каксије и крушке  с тим што су крушка и кајсија добиле златне медаље, а шљива је добила задовољавајуће место. Ми смо задовољни тим оцењивањем и учествоваћемо на свим манифестацијама, сајмовима и фестивалима јер то је место где може да се чује за нас пошто смо ми нова, почетничка дестилерија“. 


Подршка „Еко аграра“, каже Костић, свакако је важна у стварању добрих прилика за учешћа на различитим сајмовима и фестивалима где се размене утисци са другим произвођачима и стичу нови сарадници и купци. Дестилерија „Президент“ је у четвртој години рада, са плановима за проширење капацитета и још бољим представљањем на тржишту. 


МРЛ