Убедљива игра одбојкашица за другу победу

Одбојашице Златибора победиле су Дунав са 3:1 у другом колу Прве Б лиге на домаћем терену у Чајетини. Сигурна игра екипе тренера Станка Брашанца донела је убедљиву победу за останак на челу табеле.

Дупли програм у дворани Спортског  центра Чајетина није завршен са максималним учинком, али је одлична игра одбојкашица Златибора  донекле засенила пораз кошаркаша у комшијском дербију од Слободе.

Чајетинске одбојкашице су сјајно одиграле први сет, биле покретљивије, играле добру одбрану и веома брзо стигле до велике разлике. И напад је добро функционисао преко егзекуција Пантовићке, Јовановићке и Тошићке. Промена страна није донела очекивани наставак убедљиве игре, већ је напротив млада екипа из Београда добила други сет са 25:15. Ипак, до краја меча није дозвољено изненађење. Добри сервиси Јелене Смиљанић омогућили су серије поена у трећем и четвртом сету, а и блок је био веома сигуран уз команду капитенке Пантовић и техничарке Власоњић.

Сигурној победи допринеле су и нове играчице, Душица Кубуровић и Даница Поповић које су летос стигле из Ивањице.

После два кола у трећем рангу такмичења одбојкашице Златибора имају оба тријумфа, као и Врање, Ваљево, Гимназијалац и Лесковац 98, којем чајетински тим гостује у трећем колу наредног викенда.