У следећој години 100.000 ваучера за одмор у Србији

Буџетом за 2021. годину, Влада Србије предвидела је издвајање 500 милиона динара за нову акцију субвенционисаног одмора у Србији, што значи да ће основна квота која ће бити понуђена грађанима током наредне године износити 100.000 ваучера, у вредности од по 5.000 динара, објавило је Удружење „Моја Србија“.

„Веома је битно да у време пандемије, када су онемогућена путовања ван наших граница, становништву олакшамо планирање одмора у Србији. Психолошки притисак који грађани трпе због здравствене опасности и ограниченог рада и кретања, захтева релаксацију и опуштање, које је у овој ситуацији могуће организовати само у нашој земљи“, изјавио је представник удружења „Моја Србија“ Милан Ристић.

„Многи наши хотелијери и угоститељи су на основу увећане потражње подигли кредите и инвестирали у проширење и унапређење својих смештајних капацитета, па ће бити неопходно да их подржимо и када опасност од короне прође“, казао је он.

Из Удружења „Моја Србија“, оценили су да се акција поделе ваучера за субвенционисани одмор у Србији током претходних пет година показала као једна од најисплативијих и најпопуларнијих субвенција у српској привреди, јер домаћи туризам сваке године бележи двоцифрену стопу раста, а увећани приходи од домаћих туриста неминовно доводе и до повећања нивоа инвестиција у туристичку инфраструктуру.

Подсећа се и да је због кризне ситуације, проузроковане пандемијом корона вируса, односно одлуке Владе Србије да у оптицај пусти 560.000 ваучера, ове године постигнут рекорд у броју корисника ове субвенције.

„Позивамо све угоститеље, који намеравају да се укључе у акцију током наредне године да што пре уђу у процедуру пријаве на Листу угоститеља који примају ваучере, коју води Министарство за трговину, туризам и телекомуникације, јер на основу искустава из претходних акција, очекујемо да ће основна квота ваучера бити потрошена у веома кратком временском периоду“, рекао је Ристић.

 

Извор: бета.рс