У петак вече премијерно је одиграна представа „Госпођа министарка“ (видео)

представа „Госпођа министарка“

У Културном центру Златибор премијерно је одиграна представа „Госпођа министарка“, у којој учествују глумци аматери из Театра Инат из Ужица. Овај театар није непознаница чајетинској публици која је имала прилику да ужива и у њиховом извођењу представе „Чудо у Шаргану“.

Театар „Инат“ после одигране претпремијере,  у петак вече премијерно је извео своју нову ансамбл представу „Госпођа министарка“ на позоришној сцени Културног центра Златибор. У представи учествује 19 глумаца аматера из Ужица и са Златибора који су  се одлично снашли у овом комаду, што и не чуди ако се узму у обзир озбиљне припреме и пробе.

„То је пар сати дневно пробе а четири пута недељно, с обзиром да су то људи који имају неке примарне послове, породицу и разне друге ангажмане. Било је тешко све то уклопити, али бескрајна љубав према аматеризму, према Нушићу и том тексту, учинила је да се представа спреми на време“, за Златибор прес каже Андријана Симовић, редитељка. 

У питању је комедија цењеног српског комедиографа Бранислава Нушића, у режији Андријане Симовић. Иако је реч о старијем делу, „Госпођа минисатрка“ садржи савремене поруке које су и данас актуелне. Нушић је кроз представу приказао површност средњег и вишег слоја друштва и примитивност и неукус ситног грађанства тадашњег времена, која се, на жалост, препознаје и у 21. веку.

„Била сам Јоца Поп-Арсина у фамилији, тражим од Живке да ми да Државну службу. Ово ми је други пут да излазим јавно на сцену, била је прво претпремијера а сада премијера и заиста су лепи утисци. Наш труд се исплатио, добро су нам подељене улоге што је јако битно и супер смо се снашли“, рекла је млада глумица, Анђела Церовић. 

Театар је после претпремијере и премијере, синоћ извео и прву репризу пред препуном салом публике на Златибору. За сва три заказана термина заинтересованост је била велика, а таквим се реакцијама надају редитељка и глумци у даљим извођењима.
 

Сања Глишовић