У петак и суботу одржава се 3. Златиборски рели

26. и 27. маја одржаће се 3.  Златиборски рели, иначе прва овогодишња аутоспортска манифестација у Златиборском округу, која ће окупити најбоље рели возаче из Србије, љубитеље аутоспорта, спортске раднике и функционере, као и најширу публику. Златиброски рели вози се на стазама Тић Поље, Голово, Мушвете, Рожанство, по распореду из Правилника, а старт релија је у петак 26. маја у 18 : 41 на Краљевом Тргу на Златибору.

Трећи по реду Златиборсли рели овог пута се одржава након четири године паузе. Организатори поручују да ће у будуће тежити да се овај рели одржава сваке године и да ће Златиборски рели постати традиција овога краја.

ivan

"Ове године Златиборски рели се бодује за Шампионат Србије и кандидат је да се идуће године уврсти у централно европску зону и то нам је циљ, а ако ова традиција буде потрајала десетак година, можда га уврстимо и у Европски рели трофеј", каже Иван Јевтић, председник ИО САКС-а.

Старт је у петак, 26. маја, у 18,41 час са Краљевог трга на Златибору. Наставља се ноћним брзинцима Тић пољем 1 у 19, 32 и Тић пољем 2 у 20,51 час.

reli 2

"Што се тиће ноћног старта, позивам публику да испоштујемо ноћни старт до краја, јер је веома кратак - око 6 километара, и ми на Тић пољу очекујемо највећу концентрацију људи. Јер, 2012. и 2013. године имали смо око 10.000 људи у публици, тако да нам је безбедност била на првом месту. Позивам све да испоштују правила редара и полиције, како рели не би каснио", наглашава Јевтић.

Рели се наставља у суботу, 27. маја, специјалним испитом Голово 1 и Голово 2, а након тога се вози специјални испит Мушвете. За сада је пријавњено 17 такмичара, од којих је само један из иностранства.