У овој години у општини Чајетина биће урађено преко 25 километара асфалтног пута

У општини Чајетина устаљена пракса је да се с почетка пролећа креће са радовима на градњи и обнови путева и улица. Јуче су почели радови на пресвлачењу пута у Кривој Реци, док ће се наредних дана радити на реконструкцији осталих засеочких путева, тако да ће током ове године бити урађено преко 90 % путева и улица.

Заменик председника општине Чајетина Арсен Ђурић каже да су завршена два велика тендера и то један за реконструкцију, крпљење и пресвлачење улица, а други за изградњу нових путева и улица на територији општине Чајетина. За ивођача радова одабрано је предузеће „Транскоп“ из Чајетине, које ће урадити преко 75 000 квадратних метара асфалта.

arsen„Јуче су почели радови у Кривој Реци, где ће бити извршено комплетно пресвлачење око три километра пута кроз центар села. Затим се прелази на деоницу Алин Поток – Владаје. У међувремену се врши крпљење и пресвлачење путева на Златибору и у Чајетини. Након тога ће се радити пут од Сушице ка Трипкови, и наравно ка свим осталим месним заједницама на територији Општине. Биће комплетно исконструисане све деонице за које је неопходна реконструкција“, додаје Ђурић и најављује изградњу нових путева и улица након првомајских празника.

   „Радиће се неколико улица на Златибору, пре свега улица Проте Симића (у насељу Зова), у дужини од 900 метара, 5 метара ширине и два метра тротоара. Радиће се и неколико мањих улица и путеви по сеоским месним заједницама које су по прoграму и плану месних заједница достављени у општину. Ове године биће урађено око 40 000 квадрата asfaltiranje1нових путева и око 35 000 квадрата реконструисаних путева и улица. Имамо и део тендера од прошле године, извођача „Сложна браћа“ где ће се радови наставити одмах после првомајских празника, тако да очекујем да ће у овој години бити урађено преко 25 километара путева и улица на територији општине Чајетина . Вредност ова два тендера је 65 милиона динара без ПДВ-а, а вредност прошлогодишњег, оно што није урађено је око 20 милиона динара“.

У зависности од прилива средстава у буџет, постоји могућност да се током лета распише још један тендер,а радови би се изводили током јесени, тако да ће, по Ђурићевим речима, ове и наредне године бити завршени сви засеочки путеви на подручју општине Чајетина.

Нада Џелебџић, www.zlatiborpress.rs