У ОШ "Димитрије Туцовић" уписано 104 првака (видео)

prvaci

У ОШ „Димитрије Туцовић“ Чајетина ове године уписало се 104 првака. 

ОШ „Димитрије Туцовић“ Чајетина ову школску годину почела је водећи се смерницама које је прописало Министарство просвете. Прве две недеље су организоване као тематска недеља и тематски дани, и сходно томе наставници и ученици бавиће се одређеним тетамама, које имају за циљ развој толеранције, емпатије, сарадњу, припадност школи и слично.  Ове године у чајетинску школу уписано је 19 ученика више него прошле године. 

"Уписали смо 5 одељења ученика првог разреда, до сада је то било четири одељења али на нашу срећу имамо три одељења у Чајетини, и два на Златибору. Укупно је 104 првака, тачније 60 ученика у Чајетини , 42 на Златибору и имамо два првака у нашем ИО у Јабланици", истакла је Јелена Жугић, педагог.

За ОШ „Димитрије Туцовић“ можемо рећи да је интернационална, а томе сведочи податак да је ове године у школу уписано 13 ученика из различитих држава. 

"Имамо два ученика из Турске, ученике из Чешке, Русије, Бугарске, од којих четворо не зна српски језик и морамо радити неки прилагођени план за њих по коме ће пратити наставу. Али пре свега ова деца морају да савладају српски језик. Имамо и децу из Србије: из Алексинца, Лазаревца, Ужица, Пожеге..." 

Када је реч о осталим школама у златиборском округу и оне бележе пораст броја уписаних првака у односу на претходну годину. У ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“: у матичној школи уписано је 5 првака, у Љубишу 4 и у Рожанству 2; за 4 првака више него у 2022. У ОШ „Миливоје Боровић“ Мачкат: матична школа је уписала 26ученика, Крива Река 7, Шљивовица 10 и Горња Шљивовица 1 ( 23 првака више него у 2022.), стим да се у Мачкат уписују и се деца из Качера и Беле Земље.