У организацији ТОС-а новинари телевизија, агенција и портала посетили Златибор

обилазак

Група новинара посетила је Златибор у периоду од 21. 06 до 22. 06. у организацији Туристичке организације Србије. Ова студијска тура, остварена у сарадњи са Туристичком организацијом Златибор, у првом плану је имала авантуристичке садржаје.

На челу са директорком Туристичке организације Србије Маријом Лабовић новинари су првог дана, након обиласка хотела "Златибор", имали прилику да авантуру доживе у непосредној близини центра Златибора, када су се возили најдужом панорамском гондолом на свету до врха Торника и натраг. Након тога су искусили и вожњу теренским возилима, популарним квадовима и четвороточкашима, а целодневне активности употпунили су и савладавањем препрека у Авантура парку.

Другог дана обишли су најпознатије локалитете у околини Златибора: Стопића пећину, Музеј ''Старо село'' у Сирогојну и водопад у Гостиљу. У Сирогојну су поред обиласка музеја имали прилику да виде припрему и пробају традиционална јела, док су у Гостиљу  заинтересовани имали прилику да се опробају у јахању коња. Посебан доживљај је била вожња најдужим зип- лајном у Србији у селу Љубишу.

Новинарска екипа, у чијем су саставу били новинари ТВ Прва, РТС-а и неколико портала и агенција, напустила је Златибор веома задовољна и са доста занимљивог видео материјала који ће у наредним данима приказивати на неколико телевизија са националном фреквенцијом.