У Музеју „Старо село“ Сирогојно отворена изложба слика и мозаика уметнице Саре Обрадовић

Синоћ је у Музеју на отвореном „Старо село“ Сирогојно отворена изложба слика и мозаика уметнице из Прибоја,Саре Обрадовић. О њеном стваралачком раду критичари кажу да узима најбоље из два сликарска правца: барокног и експресионистичког, стварајући при том само свој израз, стил који публику не оставља равнодушном.

Оно што се прво примећује на сликама Саре Обрадовић јесу сенке и поигравање њима, чинећи да светлост често буде подређена тами. Сликајући женске актове, Сара то чини суптилно и тајновито остављајући их, и поред откривености, чедним, ткајући тако својеврсну оду женској фигури и женској суштини много боље него што многи умеју. Професор Александар Тодоровић, аутор ове изложбе,о њеном раду каже да га реализам чини посебним јер се данас веома мали број младих људи бави тим правцем.

gost

"Јако држим до тога да је реализам основа све уметности. Ако је уметник, који није свестан стварности, коју ствара неки ирационализам или већ шта, мало некако лута. Допада ми се гама на њеним сликама, односно тај некакав локални тон који је пријатан за око",  каже Александар Тодоровић, аутор изложбе.

Сара Обрадовић је такође успешна у претварању скица и слика и мозаике. Она је, иначе, завршила зидно сликарство а изложени радови су део њених мастер студија. Као што слике зраче постојаном и тамкоћутном емоцијом, тако су и њени мозаици делови топлог амбијента, простора у којем радо боравимо окружени познатим, драгим стварима. Ова изложба ће и наредног месеца бити постављена у Галерији Музеја.

Мирјана Ранковић Луковић, zlatiborpress.rs