У Чајетини основан Покрет обнове Краљевине Србије

ПОКС

У великој сали СО Чајетина вечерас је основан ОО Покрет обнове Краљевине Србије. За председника је изабран Александар Павловић из Златибора. 

Обраћајући се многобројним присутнима и захваливши се на указаном поверењу, Павловић је рекао:

"Наш покрет је у повоју, али ме радује кад овде видим присутну омладину у којој је наша будућност и наша нада. Захваљујем се свима који сте дошли да подржите све ово, као и Извршном одбору ПОКС-а и координатору за Златиборски округ, Бранку Вукајиловићу. Упркос тешкоћама на које смо већ наишли, обећавам да нећемо одустати, да ћемо наставити са радом и борити се да овај покрет уврстимо овде, у Чајетини".

Присутнима се обратио и председник ПОКС-а, Ненад Томашевић, претходно честитавши изабраном председнику новооснованог општинског одбора:

"Драго ми је да овде видим пуну салу, пре свега младих људи, као што је Александар и рекао. Пре  непуне три недеље ми смо на Златинору имали састанак Окружног одбора када смо промовисали нашег повереника, а сада председника  ОО ПОКС, и најавили да ћемо врло брзо  у Чајетини формирти јак општински одбор. Част ми је и задовољство да смо то урадили и то пред бројем већим него што се  и очекивало. То значи да оно што  је Александар Павловић, од дана када је преузео да буде повереник ПОКС-а у Чајетини,  рекао, да се обистинило.

За врло кратко време Покрет је угледао светлост дана , за врло кратко време - за нека наредна три до четири месеца када буду били и локални, и државни избори,  мислим да ће овај покрет да направи једно позитивно изненађење не само у општини Чајетина, него у целој Србији. Познавајући Александра Павловића, његов минули рад као члана Општинског већа и као председника МЗ Златибор, познавајући његов рад у ПОКС када је дошао за повереника пре непуна два месеца, како је са ентузијазмом са целом својом породицом, пријатељима и познаницима кренуо да ово ради, ја сам апсолутно убеђен у успех ПОКС-а у Чајетини."

Председник ПОКС-а упознао је присутне и са циљевима Покрета, а то су: залагање за успостављање уставне парламентарне монархије, очување традиције и духовности српског народа и њихово јачање, неговање породице и породичних вредности, економски опоравак Србије, јачање пољопривреде, децентрализација, регионализација и локална самоуправа, јачање међународне сарадње и сарадње са дијаспором, очување културног идентитета, развој образовања и науке ...