У библиотеци у Чајетини промовисана збирка "Моје мисли на папиру" (видео)

промоција књиге

Вања Филиповић, ученица 7. разреда ОШ „Димитрије Туцовић“ у Чајетини, промовисала је своју прву збирку поезије „Моје мисли на папиру“. О књизи је говорила њена професорка и рецензенткиња,Јагода Јеремић Љубојевић, као и Братисалав Бата Голић, издавач и уредник Културно-издавачког центра "Српска кућа" из Пожаревца.

У Библиотеци "Љубиша Р. Ђенић" одржано је једно необично вече. Вања Филиповић, ученица седмог разреда ОШ „Димитрије Туцовић“ у Чајетини, промовисала је своју прву збирку песама „Моје мисли на папиру“ у којој је из срца излила стихове  о свему што чини живот једне седмакиње, о својим интересовањима, страховима, природи, људима, запажањима.

"Ја се не плашим ничега да кажем, то ми није проблем. Написала сам, и тако рекла све што не бих можда смела да кажем овако, али зато сам написала књигу .Другари су прихватили добро то што сам мало другачија што се тиче овог света, и хвала им што је то тако", рекла је Вања. 

На књижевној вечери говорили су Љиљана Ракић из чајетинске библиотеке, Братислав Бата Голић издавач и уредник из Културно-издавачког центра "Српска кућа" из Пожаревца, као и песникиња Јагода Јеремић Љубојевић, иначе Вањина наставница српског језика и рецензенткиња .

"Мислим да је сјајна ствар зато што је било лепо пратити развој Вањине мисли, усмеравати је шта би то било добро да, у том неком свом лирском изразу, доради, промени, како да напредује. Тако смо дошли на идеју да би било добро да објави своју прву збирку поезије. То је важно да се такви млади људе , младе особе, охрабре да пишу и негде представе своју личност на леп и танан начин", нагласила је Јагода.

Овом приликом испред "Српске куће", Братислав Голић се признањем захвалио чајетинској основној школи, наставници Јагоди, као и библиотеци у Чајетини за афирмисање младих талената.

"Ово је нама посебн задовољство да се налазимо у овој предивној библиотеци и промовишемо књигу Вање Филиповић. Ја радим на пројектима откривања младих писаца . Ја сам човек који је створио град од преко 30 000 младих писаца у Србији, дијаспори и Републици Српској", објаснио је своју мисију Голић.

Вече је добило посебност захваљујући надахнутом читању Вањиних стихова од стране Вањине другарице, Јоване Кузељевић.