"Тужно паче" затворило Културно лето за децу

т

Последња представа за ово Културно лето за децу је фантастична представа драмског студија Театрић „Тужно паче“. Прича у себи носи веома важне поруке о толеранцији, другарству и одрастању.

Мало паче, Паја, има најбољег друга, петлића Пелета. Они сањају о авантурама, праве сплав, помажу један другом око школских задатака и спремају се за музичко такмичење. Али њихово пријатељство замало да упропасти тетка патка која се лажно претставља као лабуд и не жели да се Паја дружи са живином. Долази Деда Патак са села да открије неке породичне тајне и уразуми тетку. После низа дрматичних ситуација сваки од јунака наше приче схвата да је посебан, јединствен и важан, баш такав какав је.

Тема која је у основи овог комада је од велике важности за развој и одрастање деце. Без обзира на то шта други људи мисле или кажу, важно је да свако дете увек зна да је јединствено. Без обзира да ли је неко висок, низак, мршав, дебео, коју боју коже има, да ли је паметан и у шта верује, важно је само да је посебан и важан. Свако од нас има прилику да уради и постане шта год пожели и да пружи свој допринос свету у ком живимо.      

Улоге: Никола Ивачков, Мирољуб Турајлија и Сандра Јанковић.