Туроператори из шест градова Русије боравили на Златибору (видео)

 Да је Златибор препознат као дестинација која се налази у самом туристичком врху региона говори чињеница да су велики светски организатори путовања заинтересовани за атракције, садржаје и доживљаје које „златна планина“ може да понуди њиховим туристима. Управо то био је разлог да представници девет туроператора из Русије у другој половини новембра посете Златибор у оквиру своје инфо-туре по Србији. У организовану посету Златибору стигли су представници неколико агенција из Москве, као и агенција из градова Јарослављ, Тула, Самара, Пенза и Архангељск.

Туристички радници из Русије боравилии су овде два дана, а одржана им је презентација којом су се упознали са најважнијим информацијама о дестинацији. Представљене су им атракције и садржаји који су на располагању туристима, активности и видови туризма заступљени на Златибору. Презентација одржана у позоришној сали Културног центра Златибор, уз поштовање прописаних епидемиолошких мера, показала се као идеална прилика да се гости из Русије сретну са златиборским хотелијерима, размене контакте и детаљније упознају са богатом и разноврсном понудом смештаја.

Пешачка тура по центру Златибора, коју су за колеге из Русије организовали домаћини, уверила их је у мноштво садржаја којима планина располаже. Обишли су Дино и Авантура парк, обновљени Краљев трг, видели спортску халу, фудбалске и тениске терене, уверили се у лепоту златиборске природе. Највећу пажњу привукли су им стубови ''Голд гондоле'', а њихово одушевљење најдужом панорамском жичаром, која ће ускоро превозити путнике, потврђује да су општина Чајетина и Златибор тим капиталним пројектом учинили велики корак напред ка европској и светској туристичкој мапи.

За уважене госте из Русије организован је и ручак, у оквиру кога су имали прилику да дегустирају неке од традиционалних златиборскх специјалитета: пршуту, сир, кајмак, домаћу питу и друге. То им је проширило сазнања о богатој гастрономији нашег краја и потврдило утиске о гостопримству овдашњих домаћина. Од Златибора су се опростили пуни позитивних утисака и спремни за даљу сарадњу, јер како су навели, најпосећенија српска планина Златибор има велики потенцијал на руском туристичком тржишту.

О Златибору као туристичкој дестинацији и њеним погодностима, за "Златибор прес" је говорио и директор ТО Златибор, Владимир Живановић. https://www.youtube.com/watch?v=3au474aeuMM