Тренер футсалера Несторовић: "Идемо на победу у Сјеници"

Футсалери Златибора за викенд почињу нову сезону у Регионалној лиги Запад након што су прошле недеље уписали победу у Купу Србије. Клупски циљ за нову сезону је да изборе пласман у Трећу лигу освајањем првог места у конкуренцији још седам екипа, а прва станица у том походу је Сјеница у суботу од 19 часова.

КМФ Златибор почео је своју трећу такмичарску сезону од оснивања утакмицом у купу, а у суботу ће отворити и такмичење у Регионалној лиги Запад. Први меч чајетински футсалери одиграће у Сјеници, против екипе коју добро познају из претходних сезона, што потврђује и тренер Ратко Несторовић:

"Са Сјеницом је увек тврдо, поготово на њиховом терену. Никад није било лако. Неће нам играти два, три играча који су окосница екипе, али надамо се победи. Мислим да би са тим тријумфом првенство ушло у другачији ток јер су они фаворити за прво место као и ми."

Ове сезоне је промењен систем такмичења јер победници из две групе овог ранга директно улазе у Трећу лигу, док ће две другопласиране играти међусобно бараж. Ривали Златибора осим Сјенице биће ПП 192 Пријепоље, Шљивићи Ивањица, Арес Пријепоље, МБ Наменска Лучани, 92 Ужице и Рашка.

"Вратили смо се у групу у којој смо били претпрошле године, у којој смо убедљиво били испред њих. Зато имамо очекивања да бисмо ове године могли бити први јер победници група иду директно у Трећу лигу, што нам је циљ,"

каже тренер екипе која има 17 регистрованих играча, од којих је неколико новајлија. У првој Куп утакмици наступали су Кутлешић, Стојановић, Ж. Костадиновић, М. Костадиновић, Деспић, Тадић, Марић, Драговић, Петровић, Вујовић, Марић, Љубојевић. Екипа од почетка септембра тренира у дворанама Спортског центра Чајетина и Туристичко рекреативног комплекса Златибор где ће у првој полусезони и играти мечеве.

"Имамо пет, шест нових младих играча, као и још једног голмана. Ове године смо озбиљнији, напредујемо са играчким кадром и велико је интересовање играча да нам се прикључе. Нудили су нам се играчи из Бајине Баште, Нове Вароши али нисмо хтели људе ван наше општине.  . Мислим да боље тренирамо и све иде ка вишем нивоу,"

каже Несторовић који се са својим играчима радовао победи на отварању сезоне против екипе Браћа Недић из Осечине резултатом 4:0 чиме је обезбеђен пласман у осмину финала Купа.

"Задовољан сам првом утакмицом, нови играчи су се добро уклопили. Екипа из Осечине је једина која нас је прошле године победила са 5:1, али сада смо одлично одиграли",

закључује тренер КМФ Златибор Ратко Несторовић пред утакмицу првог кола која се игра у Сјеници у суботу од 19 часова. И у наредном колу Чајетинци гостују, у Ивањици екипи Шљивићи, док први меч код куће играју 23. октобра против Рашке.

(Фото: КМФ Златибор)