Тим за школе ће препоручити Кризном штабу да се не уводи онлајн настава

ТИМ за школе, који се данас састао у проширеном саставу, препоручиће Кризном штабу да се не уводи онлајн настава на нивоу Србије. Уместо тога, препорука Тима за школе ће бити да се продужи јесењи распуст. За сада није донета одлука на колико дана би требало продужити јесењи распуст, који ће бити у првој половини новембра. Коначна одлука је на Кризном штабу који ће се, према најавама, састати сутра, преносе београдски медији

Тим за школе, који се иначе састаје сваког четвртка, анализира ситуацију по школама услед епидемије ковида. На данашњем састанку разговарано је и са здравственим делом Кризног штаба, а међу присутнима био је и епиодемиолог Предраг Кон.

Тим за школе до сада је доносио одлуке које су се тицале градова, општина или региона и на основу препоруке ових стручњака уводила се онлајн или комбинована настава која је била локалног карактера. Овај тим одлуке је доносио на основу поређења 10 параметара.

Када је реч о Министарству просвете и о стручњацима који су до сада анализирали ширење вируса по школама, интенција је да се што дуже иде у школе јер је настава на овај начин квалитетнија.

  Извор Новости